Knolselderconsommé met kruidenflensjes

Knolselderconsommé met kruidenflensjes

Allergenen

Selder , Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Flensjes:

    was de peterselie en pluk de blaadjes. Mix glad met alle andere ingrediënten. Kruid met peper en zout. Bak flensjes van het beslag en snij nadien in fijne reepjes.

  2. Pel de ui en snipper fijn. Was de prei en selder en snij in kleine stukken.

  3. Schil de knolselder, snij een klein deeltje in fijne dobbelsteentjes (= brunoise) en hou apart als afwerking.

  4. Snij een deel fijn voor de bouillon. Snij een deel fijn voor de clarif.

  5. Zet de bouillon op met de laurier, look en de versneden groenten. Laat de bouillon 1 u zachtjes koken. Giet door een zeef in een andere kookpot.

  6. Clarif:

    mix het gehakt met de tomatenpuree en rauwe knolselder. Kruid met peper en zout. Meng het eiwit door de massa. Voeg toe aan de bouillon, roer alles door elkaar met een klopper.

  7. Laat de soep ± 30 min zachtjes warmen, de clarif zal boven drijven en zo de soep klaren.

  8. Giet de soep na 30 min door een propere neteldoek.

  9. Gaar de brunoise van knolselder in de consommé. Serveer met fijne reepjes kruidenflensjes.