Klassieke cassoulet

Klassieke cassoulet

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en teentjes look. Snij beide fijn. Giet de witte en rode bonen af en laat uitlekken.

  2. Snij het Breydelspek in stukken. Smelt een klontje boter op een hoog vuur in een braadpan zonder antikleeflaag. Doe de sneden spek, boerenworsten, Breydelspek en -ham erin en laat het vlees wat aanbakken. Draai de stukken vlees om en bak de andere kant aan. Haal het vlees uit de pan.

  3. Neem een grote stoofpot en smelt een klontje boter. Stoof de ui en look hierin. Voeg het gebakken vlees toe. Doe de bonen, de gepelde tomaten en de tomatenpuree erbij. Roer goed om en voeg 1 liter rundbouillon toe. Voeg de laurierbladeren, tijm en rozemarijn toe. Kruid met peper en zout.

  4. Giet wat rundbouillon in de braadpan en roer de aanbaksels los. Giet bij de bonen. Breng aan de kook en laat 1,5 uur sudderen op een zacht vuur. Zet geen deksel op de pot, zodat de saus langzaam pruttelt. Roer regelmatig om, zodat de cassoulet niet aanbrandt.

  5. Snij de rookworst in stukjes en voeg na 45 minuten toe.

  6. De cassoulet is klaar als de bonen zacht zijn en de tomatensaus dik gebonden is.