Kruidendip met lentegroentjes PT30M 4 porties 200 g skyr 1 kl tahini 4 blaadjes basilicum 1 eetlepel verse bieslook 12 sneetjes Spar Italiaanse salami 1 bussel radijsjes 24 stuks groene miniasperges 8 sneetjes Spar pancetta 1 el verse peterselie 12 roosjes romanesco 16 lente-uitjes 8 jonge worteltjes Boni Selection Griekse olijfolie

Kruidendip met lentegroentjes

1035665047b939cd3d7a505dabf18d111a8207f0fe9156c9c18ed4a4165e5052.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij 2⁄3 van het groen van de lente-uitjes zodat er nog een beetje groen overblijft.

  2. Snipper de basilicum, bieslook en peterselie fijn. Doe de skyr met de basilicum, bieslook, peterselie, tahini en 2 el groen van de lente-ui in de hakmachine. Hak en meng tot een dipsaus. Kruid de dip met peper en zout.

  3. Gril 8 stuks lente-ui en 12 stuks groene asperges kort in de grillpan met een beetje olijfolie. Kruid met peper en zout.

  4. Wikkel de pancetta rond de gegrilde lente-ui.

  5. Wikkel de salami rond de gegrilde asperges.

  6. Snij het loof van de radijsjes en jonge wortelen en snij de romanesco in roosjes.

  7. Presenteer de groenten op een bord.

  8. Doe de dip in een kommetje en werk af met een blaadje basilicum. Serveer de dip bij de groenten.