Schaaldieren , Vis , noten , Pindanoten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Zoetzuur
-
Pel de sjalotjes. Snij de piccantina’s en sjalotjes in dunne ringetjes. Doe samen met rijstazijn in een kom, bestrooi met zout en suiker, en laat 1 u rusten.
-
Kuis de bonen en snij in stukjes.
-
Pluk de korianderblaadjes en snij de steeltjes fijn. Pluk de muntblaadjes.
-
Stamp de noten fijn in de vijzel tot een pasta.
-
Verhit een scheut arachideolie in een kookpot en roerbak de currypasta en gestampte noten 5 min op een laag vuur. Overgiet met de kippenbouillon en kokosmelk. Voeg de kaneelstokjes, steranijs, vissaus, limoensap, koriandersteeltjes, kokosbloesemsuiker en mangochutney toe en laat 10 min zachtjes koken.
-
Voeg de bonen en scampi’s toe en laat nog 3 min koken. Haal de pot van het vuur.
-
Snij de ananas in blokjes. Overgiet de rijstvermicelli met kokend water en laat 2 min garen.
-
Verdeel over kommen en schep de laksa erover. Werk af met ananas, koriander en muntblaadjes. Serveer met zoetzuur van rode peper en gebakken uitjes.