Lamsfilet met aardpeerzalf en looksaus

Lamsfilet met aardpeerzalf en looksaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardperen en kook gaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Doe in de keukenrobot en pureer tot een smeuïge zalf. Voeg een klontje boter toe en meng. Kruid met peper en zout. Hou apart en warm.

  2. Spoel de aardappelen en dep droog. Snij de aardappelen in schijven van 1 cm dikte. Bak ze zachtjes gaar in olijfolie. Voeg 4 teentjes look (met pel) toe en laat zachtjes mee garen.

  3. Pel de 2 andere teentjes look. Schroei het vlees aan beide zijden mooi krokant met de 2 teentjes look in een hete pan met wat boter. Laat nog enkele minuten verder garen.

  4. Haal het vlees uit de pan en laat het rusten. Blus het aanbaksel en de teentjes look met de groentebouillon en voeg de room eraan toe. Laat voor ½ inkoken. Zeef de saus en kruid met peper en zout.

  5. Snij de lamsfilet in plakjes. Schik het vlees op het bord.

  6. Serveer de aardpeerzalf in quenelles op het bord.

  7. Schik de aardappelschijfjes erbij. Snij de gebakken lookteentjes in plakjes en serveer ze erbij. Nappeer de saus eromheen. Werk af met een toefje veldsla.