Lamsfilet met kruidenkorstje en quinoa

Lamsfilet met kruidenkorstje en quinoa

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Zet de quinoa op in ruim gezouten water en laat gaar koken.

  2. Spoel de paprika’s, snij in 2 en verwijder de zaadlijsten. Snij ze vervolgens in fijne brunoise. Reinig de lente-uitjes en snij fijn. Spoel de courgette en snij in kleine blokjes. Stoof de lente-ui, paprika- en courgetteblokjes aan in wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Hou warm.

  3. Giet de gare quinoa af en voeg de gestoofde groenten toe. Hou warm.

  4. Meng het broodkruim met de fijngehakte verse kruiden en de mosterd. Kruid de lamsfilets en bestrijk het vlees met de kruidenmengeling. Bak de lamsfilet aan beide zijden gedurende 1 minuut in hete boter. Haal het vlees uit de pan en leg in een ovenschaal. Laat verder garen gedurende ± 4 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Hou de vleesjus bij als saus.

  5. Zet een brede lage ring op het bord en vul op met de quinoa gemengd met groenten. Snij elke lamsfilet in 4 stukken en schik op het bord. Werk af met de vleesjus.