Lamsshoarma met huisbereide looksaus

35f14828772cb1b8143c751b02f88a1769ecdcb34f369d87a0c873d018197ac5.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij het vlees van de lamskroon en verwijder het witte vlies. Snij het vlees in de lengte in 2 en daarna in fijne reepjes. Snipper de munt en koriander fijn. Meng het vlees met de rest van de ingrediënten voor de marinade en laat een nachtje trekken in de koelkast.

  2. s Anderendaags

    Steek de lamsreepjes op een stokje.

  3. Verwarm de oven voor op 180°C.

  4. Draai aluminiumfolie rond een stuk brood of een grote aardappel en prik de spiesjes erin. Gaar de lamsshoarma 15 min rechtop in de voorverwarmde oven.

  5. Looksaus

    Pel de look en gaar deze zeer rustig in de olie. Laat de tenen zacht en lichtbruin worden. Laat de olie zeker niet té warm worden. Mix de tenen in de olie en laat afkoelen.

  6. Voeg het ei, de mosterd en de azijn toe aan de lookolie. Kruid met peper en zout. Laat even rusten en mix daarna tot een saus met een staafmixer. Proef en kruid indien nodig bij met peper en zout. Snipper de munt en koriander fijn. Voeg toe aan de looksaus. Voeg de yoghurt toe om het geheel wat vloeibaarder te maken.

  7. Serveer de lamsshoarma met de looksaus.