Lamsstoofpotje met deegkorst

Lamsstoofpotje met deegkorst

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Dag 1: snij het vlees in grote blokjes. Pel 2 uien. Steek in de ene ui de kruidnagels en snij de andere in dunne plakjes. Pel de teentjes look en duw door de lookpers. Doe de ingrediënten in een diepe schaal. Voeg de wijn en het kruidentuiltje toe. Kruid met peper en zout. Laat 12 uur in de koelkast marineren.

  2. Dag 2: doe de bloem in een kom en voeg 10 cl water toe. Roer tot een glad deeg.

  3. Verwarm de oven voor op 160°C.

  4. Schil de aardappelen en pel 3 uien. Snij beide in plakjes.

  5. Bestrijk een stoofpan met een laag boter en bedek met een laag aardappelplakjes, een laag vleesmengsel en een laag ui. Herhaal dit tot alle ingrediënten verwerkt zijn. Kruid elke laag met peper en zout. Eindig met een laag aardappelen.

  6. Haal het kruidentuiltje en de ui met kruidnagels uit de marinade. Giet de marinade in de stoofpan. De vloeistof moet tot de bovenste laag komen (indien niet voldoende vloeistof, giet er wat water bij).

  7. Rol het deeg tot een smalle worst en leg op de rand van de stoofpan. Doe het deksel op de stoofpan en hecht hem aan de pan met behulp van het deeg. Zo voorkom je dat de stoom ontsnapt tijdens de bereiding.

  8. Zet de schotel 2 uur in de oven.

  9. Haal de pan uit de oven, doe het deksel van de pan en zet zo op tafel.