Linguine met kreeft en schuim van salieboter

Linguine met kreeft en schuim van salieboter

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 120°C.

  2. Besprenkel de kerstomaten met olijfolie en honing, kruid met peper en zout.

  3. Snij de kreeften overlangs doormidden en verwijder het darmkanaal. Haal van 2 kreeften de scharen en de staart leeg en snij het vlees in stukken.

  4. Kruid de overige 4 kreeftenhelften met peper en rasp er wat look over.

  5. Snij de koude boter in blokjes.

  6. Pel de sjalotten en snipper fijn. Stoof ze zonder kleuren in een klontje gezouten boter. Blus met azijn en witte wijn en laat tot ¼ inkoken. Giet de room en 50 ml water erbij en voeg de koude blokjes boter geleidelijk toe.

  7. Verwarm de friteuse op 140°C en frituur 10 blaadjes salie krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Snij de overige blaadjes fijn en mix met de blanke botersaus. Verfris met sap en ½ van de limoenzeste en laat 30 min trekken.

  8. Verwarm de grill.

  9. Kook de pasta ‘al dente’ in ruim licht gezouten water.

  10. Laat de gehalveerde kreeft even doorwarmen onder de grill.

  11. Bak het kreeftenvlees kort aan in gezouten boter. Voeg pasta, kerstomaatjes en wat salieboter toe en schep door elkaar.

  12. Schik op de borden, schuim de salieboter op met de staafmixer en lepel het schuim erover.

  13. Werk af met gefrituurde salieblaadjes en limoenzeste.