Lollypop met kersen

Allergenen

Eieren en Gluten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Was alle kersen, snij ze in twee en ontdoe van de pit. Hou 12 kersen apart. Meng de andere kersen samen met de suiker en het sap van de citroen. Laat dit mengsel gedurende 1 uur trekken. Breng het mengsel aan de kook. Laat gedurende 18 minuten koken (de kooktijd bereken je vanaf het moment dat de kookbelletjes niet meer verdwijnen bij het roeren door het mengsel) tot een kersenconfituur.

  2. Verwarm de oven op 210°C.

  3. Neem het bladerdeeg uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Neem een niet te groot uitsteekvormpje en snij 20 à 24 cirkels uit het bladerdeeg. Strooi een beetje bloem op het werkvlak en leg de cirkels erop. Hou apart.

  4. Neem een cirkeltje bladerdeeg en leg een stokje in het midden. Leg een kers in het midden en giet er een lepeltje confituur over. Sluit het af met een tweede cirkeltje.

  5. Sluit de lollypop overal goed af met een vork, zodat het mengsel niet kan uitlopen tijdens het bakken.

  6. Bestrijk alle lollypops met eigeel.

  7. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudgeel zijn.

  8. Koel af op een bakrooster.