Tiramisu met kersen en speculoos PT1H 4 porties 250 g Boni mascarpone 100 g boudoirs 2 el aardappelzetmeel 120 ml kriekbier 50 g geleisuiker 1 el cacaopoeder 70 g speculoospasta 450 g verse kersen 2 Spar eieren limoensap 1 stokje vanille

Tiramisu met kersen en speculoos

09c498f68707c7ebc96418d604bb046dd8c93bad980bc22e112c1936ee65297e.jpg

Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kersencompote: verwijder steeltjes en pitten uit de kersen.

  2. Plaats de kersen met geleisuiker op een matig vuur, tot ze hun vocht beginnen te lossen.

  3. Zeef door en hou de kersen apart.

  4. Voeg limoensap en merg van een vanillestok toe aan 350 ml kersensap en breng aan de kook.

  5. Los 2 el aardappelzetmeel op in een scheutje water en voeg al roerend toe. Laat inkoken tot het geheel wat dikker wordt.

  6. Haal van het vuur, voeg de kersen weer toe en laat afkoelen.

  7. Tiramisu: splits de eieren. Klop de eigelen en speculoospasta onder de mascarpone.

  8. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en roer onder de mascarpone.

  9. Verdeel ½ van de kersencompote over 4 dessertglazen.

  10. Breek de boudoirs in Dop voor elk dessertglas 3 boudoirs in kriekbier en leg op de kersencompote.

  11. Verdeel ½ van de speculooscrème over de 4 dessertglazen.

  12. Herhaal de stappen een tweede keer.

  13. Werk af met cacaopoeder.