noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Mix het amandelpoeder met de bloemsuiker. Giet door een fijne zeef en verwijder de te grote stukken. Meng ½ van het eiwit onder deze broyage en voeg de kleurstof toe.
-
Kook 150 g suiker en 40 g water tot 120°C, check de temperatuur met een suikerthermometer en laat 1 min doorkoken.
-
Klop ondertussen het 2de deel eiwit tot schuim. Giet de warme suikersiroop geleidelijk bij het eiwitschuim en klop alles samen lauw.
-
Spatel het eiwitschuim voorzichtig onder de broyage met eiwit. Spatel lang genoeg tot het beslag spuitbaar wordt, maar ook niet langer. Schep het geheel in een spuitzak.
-
Teken kleine cactussen op het bakpapier. Spuit het beslag in de cactusvormpjes.
-
Laat 45 min ‘drogen’ op kamertemperatuur alvorens af te bakken.
-
Bak 13 min op 150°C. Haal uit de oven, laat afkoelen en maak daarna los van het bakpapier.
-
Kook het blik gesuikerde gecondenseerde melk gedurende 2 u. Zorg dat het blik constant onder water blijft. Haal het blik uit het water en laat een beetje afkoelen. De suiker is bruine karamel geworden.
-
Smelt de fondantchocolade en roer glad onder de karamel. Verfris met enkele druppels citroensap. Schep het geheel in een spuitzak. Spuit de chocoladekaramel tussen de macarons.
-
Voor een cactus met ronde macarons: steek een brochettestok tussen de koekjes om de cactus samen te stellen.
-
Bereid het taartglazuur zoals aangegeven op de verpakking. Doe in een klein spuitzakje. Spuit kleine dotjes glazuur op de cactussen en laat hard worden.
-
Haal de brownies uit de verpakking en verkruimel volledig. Verdeel de kruimels in kleine potjes en steek de cactussen erin.