Macaron-cactussen

Macaron-cactussen

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Mix het amandelpoeder met de bloemsuiker. Giet door een fijne zeef en verwijder de te grote stukken. Meng ½ van het eiwit onder deze broyage en voeg de kleurstof toe.

 2. Kook 150 g suiker en 40 g water tot 120°C, check de temperatuur met een suikerthermometer en laat 1 min doorkoken.

 3. Klop ondertussen het 2de deel eiwit tot schuim. Giet de warme suikersiroop geleidelijk bij het eiwitschuim en klop alles samen lauw.

 4. Spatel het eiwitschuim voorzichtig onder de broyage met eiwit. Spatel lang genoeg tot het beslag spuitbaar wordt, maar ook niet langer. Schep het geheel in een spuitzak.

 5. Teken kleine cactussen op het bakpapier. Spuit het beslag in de cactusvormpjes.

 6. Laat 45 min ‘drogen’ op kamertemperatuur alvorens af te bakken.

 7. Bak 13 min op 150°C. Haal uit de oven, laat afkoelen en maak daarna los van het bakpapier.

 8. Kook het blik gesuikerde gecondenseerde melk gedurende 2 u. Zorg dat het blik constant onder water blijft. Haal het blik uit het water en laat een beetje afkoelen. De suiker is bruine karamel geworden.

 9. Smelt de fondantchocolade en roer glad onder de karamel. Verfris met enkele druppels citroensap. Schep het geheel in een spuitzak. Spuit de chocoladekaramel tussen de macarons.

 10. Voor een cactus met ronde macarons: steek een brochettestok tussen de koekjes om de cactus samen te stellen.

 11. Bereid het taartglazuur zoals aangegeven op de verpakking. Doe in een klein spuitzakje. Spuit kleine dotjes glazuur op de cactussen en laat hard worden.

 12. Haal de brownies uit de verpakking en verkruimel volledig. Verdeel de kruimels in kleine potjes en steek de cactussen erin.