Maïsblini met edamamecrème

2Overige30minPrint
Ingrediënten
  • 130 g edamameboontjes uit blik
  • 1 potje verse koriander
  • ½ kl komijnpoeder
  • 2 kl wasabi
  • 40 ml Boni Selection room
  • ½ citroen
  • 140 g maïs uit blik
  • 1 lente-ui
  • 1 rode chilipeper
  • 10 g gember
  • 1 Spar ei
  • 25 g Boni Selection bloem
  • 1 kl vissaus
  • zonnebloemolie
  • 1 el sesamzaadjes
Recept
  1. Rooster de sesamzaadjes al roerend goudbruin op een matig vuur zonder vetstof.
  2. Spoel de edamameboontjes onder koud water en laat uitlekken.
  3. Snipper de koriander fijn.
  4. Mix de boontjes met de wasabi, het komijnpoeder, de room en ½ van de koriander. Kruid naar smaak met zout en citroensap. Bewaar in een spuitzak in de koelkast.
  5. Snipper het wit van de lente-ui fijn.
  6. Verwijder steel en zaadjes van de chilipeper en snipper fijn.
  7. Schil de gember en rasp fijn.
  8. Meng het ei met de bloem, de lente-ui, de chilipeper, de gember, de overige koriander en de maïs.
  9. Roer goed om en breng op smaak met vissaus.
  10. Verhit zonnebloemolie in een antikleefpan.
  11. Bak een el van het beslag op een matig vuur goudbruin. Doe verder tot het beslag op is.
  12. Draai de blini’s voorzichtig om met een spatel en laat ook de andere kant goudbruin bakken.
  13. Laat de blini’s afkoelen en spuit er een dot edamamecrème op.
  14. Werk af met sesamzaadjes en een korianderblaadje.
< naar recepten