Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Deeg: splits de eieren. Meng de lauwe melk met de gist en laat oplossen. Meng het boekweitmeel met het melkgistmengsel in een kom. Roer tot een glad deeg. Voeg er de 2 eidooiers en een snuifje zout onder. Dek af met plasticfolie en laat 30 min op een warme plaats rusten om het deeg te laten rijzen.

  2. Klop de eiwitten stevig op.

  3. Meng, als het deeg gerezen is, de 2 stevig opgeklopte eiwitten er voorzichtig onder met een spatel.

  4. Topping: meng de Philadelphiakaas met de zure room. Breng op smaak met honing en zeste en sap van citroen. Kruid met peper, zout en vers gesnipperde dille.

  5. Verwarm een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie. Schep telkens een koffielepel deeg in de pan en laat elke zijde ± 3 min bakken, tot goudkleurig. Haal de blinis uit de pan en laat rusten op keukenpapier.

  6. Afwerking: schep op elke blini een kleine hoeveelheid van de topping. Werk op verschillende manieren af:

  7. • gerookte zalm, dille en sjalot in ringetjes gesneden

  8. • plakjes gekookte rode biet en dille

  9. • stukjes krabvlees en verse koriander

  10. • mango, verse munt en een plakje gedroogde ham

  11. • gerookte forel, kropsla en peterselie