Maria’s delicatessentaart

Maria’s delicatessentaart

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Week de gelatineblaadjes in het water in een pannetje. Laat de mandarijntjes uitlekken. Snij de aardbeien in 4.

  2. Smelt de boter in de microgolfoven.

  3. Verpulver de speculaasjes met een hakmolentje of met de deegrol.

  4. Meng de gesmolten boter met de koekkruimels tot je een plakkerige massa verkrijgt.

  5. Bekleed de bodem en randen van de springvorm met aluminiumfolie. Bedek de bodem met de koekjesmassa.

  6. Zet het pannetje met het water en de gelatineblaadjes op een zacht vuur en laat de gelatineblaadjes smelten in het water. (*) Het water mag niet koken!

  7. Voeg de suiker toe en roer even. Haal van het vuur en laat wat afkoelen.

  8. Klop de Philadelphiakaas met het sap van de citroen en de vanillesuiker.

  9. Voeg de afgekoelde gelatine bij het kaasmengsel en meng goed.

  10. Klop de room stijf. Schep hem voorzichtig onder de witte massa.

  11. Giet het kaasmengsel in de springvorm. Versier met de mandarijntjes en verdeel de aardbeistukjes over het midden.

  12. Zet in de koelkast gedurende 24 uur en laat opstijven.

  13. Neem ’s anderendaags uit de koelkast en haal de taart uit de springvorm.

  14. (*) Normaal gezien knijp je het water uit de gelatineblaadjes, maar voor deze bereiding moet je de blaadjes laten oplossen in het water.