Maria’s delicatessentaart

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Week de gelatineblaadjes in het water in een pannetje. Laat de mandarijntjes uitlekken. Snij de aardbeien in 4.
-
Smelt de boter in de microgolfoven.
-
Verpulver de speculaasjes met een hakmolentje of met de deegrol.
-
Meng de gesmolten boter met de koekkruimels tot je een plakkerige massa verkrijgt.
-
Bekleed de bodem en randen van de springvorm met aluminiumfolie. Bedek de bodem met de koekjesmassa.
-
Zet het pannetje met het water en de gelatineblaadjes op een zacht vuur en laat de gelatineblaadjes smelten in het water. (*) Het water mag niet koken!
-
Voeg de suiker toe en roer even. Haal van het vuur en laat wat afkoelen.
-
Klop de Philadelphiakaas met het sap van de citroen en de vanillesuiker.
-
Voeg de afgekoelde gelatine bij het kaasmengsel en meng goed.
-
Klop de room stijf. Schep hem voorzichtig onder de witte massa.
-
Giet het kaasmengsel in de springvorm. Versier met de mandarijntjes en verdeel de aardbeistukjes over het midden.
-
Zet in de koelkast gedurende 24 uur en laat opstijven.
-
Neem ’s anderendaags uit de koelkast en haal de taart uit de springvorm.
-
(*) Normaal gezien knijp je het water uit de gelatineblaadjes, maar voor deze bereiding moet je de blaadjes laten oplossen in het water.