Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Zet de linzen in een kleine pan onder water en laat ze beetgaar koken. Giet ze af.

  2. Pel de uien en snij ze in fijne ringen. Spreid ze op een schotel open en bestrooi met bloem en een mespunt zout. Schep door elkaar zodat de uiringen met bloem bedekt zijn. Bak ze goudbruin krokant in hete zonnebloemolie. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.

  3. Verwarm een ruime pan en rooster de korianderzaadjes er kort in. Voeg de rijst samen met de olijfolie, kurkuma, pilipili, kaneel, suiker en komijn toe. Roer tot de rijstkorrels glanzen. Voeg de gekookte linzen en 3,5 dl water toe en breng zachtjes aan de kook.

  4. Dek de pan af en laat op een laag vuur zachtjes garen.

  5. Haal het deksel eraf en draai het vuur uit. Laat even uitdampen en schep de helft van de gefrituurde uien erdoor. Schep op een schotel en werk af met de rest van de uien.

  6. Serveer warm of op kamertemperatuur.