Meloen- en mozzarellabolletjes met opgelegde wortel

6Geen vlees/vis15minPrint
Ingrediënten
  • 1 honingmeloen
  • 1 charentaismeloen
  • ¼ watermeloen
  • rode port
  • 2 zakjes mozzarellaknikkers
  • jonge wortels
  • 10 g suiker
  • 20 ml witte azijn
  • 40 ml water
  • 1 plantje verse basilicum
  • ½ plantje verse munt
  • ½ citroen
  • 1,5 dl Boni Selection Griekse olijfolie
  • 60 g Spar pijnboompitten
Recept
  1. Opgelegde wortels: schil de wortels en snij in fijne, langwerpige stukken.
  2. Kook de suiker met de azijn en het water op. Giet over de wortels en bewaar in de koelkast tot gebruik.
  3. Haal met een pomme parisiennelepel bolletjes uit de verschillende meloenen.
  4. Laat een deel marineren in wat porto.
  5. Vries een ander deel in.
  6. Pesto: pluk ½ van de basilicum- en muntblaadjes. Doe in een blender en mix met de olijfolie, de pijnboompitten en het citroensap. Kruid met zout.
  7. Meng de pesto onder de mozzarellabolletjes.
  8. Verdeel de meloenbolletjes over kommetjes. Schik de mozzarellabolletjes met pesto ertussen.
  9. Haal de worteltjes uit de azijn en steek tussen de meloen- en mozzarellabolletjes.
  10. Werk af met wat verse basilicumblaadjes.
< naar recepten