Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose , Melk , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. Shortbread
  3. Klop de boter zacht. Voeg de suiker en het eigeel toe en klop tot een glad geheel.

  4. Meng de bloem en een snuifje zout erdoor met een spatel. Kneed verder glad met de hand.

  5. Bekleed een bakvorm met bakpapier en verdeel het deeg over de bodem. Druk goed aan. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg.

  6. Bak 40 min in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen in de vorm.

  7. Karamel
  8. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. Stoom of kook in 10 min gaar. Mix tot een gladde puree.

  9. Laat de boter met de gecondenseerde melk, vanille-extract en een snuifje zout al roerend rustig koken tot een goudkleurige karamel. Haal van het vuur en roer 150 g puree van zoete aardappel erdoor. Verdeel de karamel over de gebakken koek in de bakvorm en strijk glad.

  10. Topping
  11. Smelt van pure chocolade au bain-marie. Haal van het vuur en roer de overige chocolade erdoor tot deze volledig is gesmolten. Verdeel over de karamel in de bakvorm.

  12. Bestrooi met brésilienne en laat opstijven in de koelkast.

  13. Haal voor het serveren uit de vorm en snij in stukken.