Shortbread met dulce de leche en fleur de sel of chocolade en pistachenootjes
noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Topping van dulce de leche: zet het blik gecondenseerde melk in een kookpot onder water.
-
Breng aan de kook en laat op een zacht vuur 3 u rustig koken. Zorg ervoor dat het blik altijd onder water blijft staan. Voeg indien nodig extra water toe. Haal het blik na kooktijd uit het water en laat afkoelen.
-
Shortbread: halveer een vanillestok in de lengte en schraap het merg eruit.
-
Klop de boter los en romig met een keukenrobot met kneedhaak.
-
Voeg het zout, de suiker en het vanillemerg toe en klop nog even door.
-
Zeef de bloem over de boter en laat op lage stand kloppen tot een stevig deeg.
-
Kneed met de hand nog even door en vorm een balk.
-
Pak in met plasticfolie en laat min. 1 u opstijven in de koelkast om mooie koekjes te kunnen snijden.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Snij met een scherp mes de balk in schijven van 1 cm dik en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Duw in sommige koekjes met je duim een kuiltje en lepel er wat dulce de leche in.
-
Bak 10 min in de voorverwarmde oven.
-
Topping van chocolade: laat de koekjes afkoelen op een taartrooster.
-
Hak de pistachenoten fijn.
-
Smelt 60 g chocoladecallets au bain-marie of in de microgolfoven.
-
Roer 40 g chocoladecallets erdoor, tot deze ook gesmolten zijn.
-
Dop de koekjes voor de helft in de chocolade en bestrooi met pistachenootjes. Laat opstijven en serveer.
-
Bestrooi de shortbread met dulce de leche met wat fleur de sel.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven