Shortbread met dulce de leche en fleur de sel of chocolade en pistachenootjes

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Topping van dulce de leche: zet het blik gecondenseerde melk in een kookpot onder water.

  2. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur 3 u rustig koken. Zorg ervoor dat het blik altijd onder water blijft staan. Voeg indien nodig extra water toe. Haal het blik na kooktijd uit het water en laat afkoelen.

  3. Shortbread: halveer een vanillestok in de lengte en schraap het merg eruit.

  4. Klop de boter los en romig met een keukenrobot met kneedhaak.

  5. Voeg het zout, de suiker en het vanillemerg toe en klop nog even door.

  6. Zeef de bloem over de boter en laat op lage stand kloppen tot een stevig deeg.

  7. Kneed met de hand nog even door en vorm een balk.

  8. Pak in met plasticfolie en laat min. 1 u opstijven in de koelkast om mooie koekjes te kunnen snijden.

  9. Verwarm de oven voor op 180°C.

  10. Snij met een scherp mes de balk in schijven van 1 cm dik en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Duw in sommige koekjes met je duim een kuiltje en lepel er wat dulce de leche in.

  11. Bak 10 min in de voorverwarmde oven.

  12. Topping van chocolade: laat de koekjes afkoelen op een taartrooster.

  13. Hak de pistachenoten fijn.

  14. Smelt 60 g chocoladecallets au bain-marie of in de microgolfoven.

  15. Roer 40 g chocoladecallets erdoor, tot deze ook gesmolten zijn.

  16. Dop de koekjes voor de helft in de chocolade en bestrooi met pistachenootjes. Laat opstijven en serveer.

  17. Bestrooi de shortbread met dulce de leche met wat fleur de sel.