Allergenen

Gluten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Bereid het soezendeeg: snij daarvoor de boter in blokjes. Doe ze samen met het water in een pan. Voeg een mespuntje zout toe en breng aan de kook.

  2. Haal de pan van het vuur als het water kookt en de boter gesmolten is. Voeg alle bloem er in 1 keer bij en roer stevig tot een homogene massa.

  3. Zet terug op het vuur en roer droog.

  4. Haal van het vuur en voeg de eieren er 1 per 1 aan toe tot het deeg de juiste consistentie heeft en als een dikke druppel van de spatel afglijdt. (Tip: Beter te weinig dan teveel ei toevoegen!)

  5. Schep het deeg in een spuitzak met gladde spuitmond en trek staafjes op een siliconenmat of bakpapier. Laat voldoende plaats tussen de eclairs, want ze verdubbelen in omvang.

  6. Plaats 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Zet de ovendeur op een kier en laat nog 5 minuten krokant bakken.

  7. Haal de eclairs uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.

  8. Vul de eclairs met slagroom. Dit gaat heel makkelijk door aan de zijkant van de eclairs 2 gaatjes te maken met de spuitmond.

  9. Leg de zakjes glazuur 5 minuten in heet water. Kneed ze een beetje, snij er een hoekje af en druppel over de bovenkant van de eclairs. Strijk glad met je wijsvinger en werk af met hagelslag, parels of sprinklers.