Moelleux met dulce de lechevulling

8Zoet120minPrint
Ingrediënten
  • 2 Spar eieren
  • 4 eigelen
  • 40 g kristalsuiker
  • 230 g donkere chocolade
  • 170 g Spar boter
  • 30 g Boni Selection patisseriebloem
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • Boni Selection vanille-ijs
Recept
  1. Dulce de leche: plaats het blik gecondenseerde melk in een kookpot en zet ruim onder water. Breng aan de kook en laat zachtjes koken gedurende 3 u. Zorg ervoor dat het blik altijd onder water staat.
  2. Haal het blik na 3 u uit het water. Laat minstens 1 nacht afkoelen en opstijven in de koelkast.
  3. Moelleux: smelt de boter in een steelpan. Hak de chocolade in fijne stukjes.
  4. Haal de boter van het vuur en roer de chocolade erdoor tot deze volledig gesmolten is en een mooi geheel vormt.
  5. Klop de suiker, eieren en eigelen op tot een schuimige massa.
  6. Klop het chocolademengsel eronder. Voeg de gezeefde bloem toe en spatel onder het geheel.
  7. Verdeel ½ van het chocoladebeslag over 8 muffinvormen.
  8. Plaats de muffinvorm 10 min in de koelkast.
  9. Leg er vervolgens een kl dulce de leche op. Vul verder aan met de rest van het moelleuxbeslag.
  10. Plaats de moelleux 15 min in de koelkast.
  11. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
  12. Bak de moelleux 15 min in de voorverwarmde oven.
  13. Ontvorm de moelleux en serveer met vanille-ijs.
< naar recepten