Moqueca de camarao PT30M 4 porties 1 kg kg scampi’s 5 dl kokosmelk 1 blokje Spar visbouillon 2 grote gele paprika paprikapoeder 2 witte uien 1 bosje verse koriander Spar olijfolie 4 teentjes knoflook 2 eetlepels bladpeterselie, fijngesneden

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de paprika’s en verwijder steelaanzet en zaadlijsten. Snij het vruchtvlees van de paprika’s in stukjes.

  2. Pel de ontdooide scampi’s en verwijder het darmkanaal.

  3. Pel de uien en lookteentjes. Snipper beide fijn. Fruit de ui- en knoflooksnippers glazig in olijfolie. Voeg de paprikablokjes en scampi’s toe. Roerbak op een middelmatig vuur.

  4. Kruid met flink wat paprikapoeder. Overgiet met kokosmelk en verkruimel het bouillonblokje erover.

  5. Laat alles doorwarmen. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Bestrooi met verse kruiden en serveer met witte rijst.