Mosselen friet met Triple d’Anvers

Selder , Melk en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de aardappelen en snij in frietjes.
-
Bak ze de eerste keer op 130°C tot ze mooi zacht zijn. Laat ze volledig afkoelen.
-
Spoel de mosselen grondig en verwijder de kapotte schelpen.
-
Snij de prei en selder in stukken en was ze grondig. Pel de ui en snij in stukken.
-
Stoof de groenten glazig in een ruime kookpot.
-
Voeg de gewassen mosselen toe en kruid met peper. Voeg het bier toe.
-
Zet het deksel op de pot en laat de mosselen koken. Schud een paar keer op. De mosselen zullen na ± 6 min klaar zijn.
-
Giet de jus af in een andere pot en laat nog wat verder inkoken.
-
Giet de warme jus over de mosselen.
-
Bak de frieten nu op 180°C tot ze goudbruin gekleurd zijn. Kruid met zout. Serveer in een aparte schaal.
-
Serveer de mosselen met de mayonaise. Snij de citroen in partjes en serveer bij de mosselen.