Opgevulde pastaschelpen

4Vlees60minPrint
Ingrediënten
  • 20 pastaschelpen
  • 200 g gemengd gehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • ½ courgette
  • 200 g cherrytomaten
  • Boni Selection olijfolie
  • gedroogde oregano
  • gedroogde basilicum
  • paar blaadjes verse basilicum
  • Parmezaanse kaas
Recept

1. Kook de pastaschelpen al dente in gezouten water met 1 el olijfolie. Giet de pasta af en spoel onder koud water.
2. Pel 1 teentje look en snij in stukjes. Doe de cherrytomaten in een pan met de look en 4 el olijfolie. Kruid met peper, zout, gedroogde oregano en basilicum.
3. Laat 15 min garen zonder deksel en mix in de blender tot een tomatensaus.
4. Pel de ui en 1 teentje look. Snipper beide fijn. Spoel de courgette en snij in blokjes. Bak de ui, look en courgetteblokjes met het gehakt aan in wat olijfolie.
5. Voeg de tomatensaus toe en laat 15 min sudderen. Laat de saus 5 min afkoelen.
6. Vul de pastaschelpen op met de saus.
7. Verdeel de pastaschelpen over de ovenschotels.
8. Rasp wat Parmezaanse kaas over de schelpen en gratineer 5 à 10 min in de oven.

< naar recepten