Opgevulde pastaschelpen PT1H 4 porties blok Parmezaanse kaas Boni olijfolie 200 g gemengd gehakt gedroogde oregano 200 g kerstomaatjes 2 teentjes knoflook blaadje verse basilicum 20 pastaschelpen 1 ui 1 courgette gedroogde basilicum

Opgevulde pastaschelpen

cf92c0df8951d79269bb17f99efcbd6da50b4199cb6a5940ee516738034f0e75.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook de pastaschelpen al dente in gezouten water met 1 el olijfolie. Giet de pasta af en spoel onder koud water.

  2. Pel 1 teentje look en snij in stukjes. Doe de cherrytomaten in een pan met de look en 4 el olijfolie. Kruid met peper, zout, gedroogde oregano en basilicum.

  3. Laat 15 min garen zonder deksel en mix in de blender tot een tomatensaus.

  4. Pel de ui en 1 teentje look. Snipper beide fijn. Spoel de courgette en snij in blokjes. Bak de ui, look en courgetteblokjes met het gehakt aan in wat olijfolie.

  5. Voeg de tomatensaus toe en laat 15 min sudderen. Laat de saus 5 min afkoelen.

  6. Vul de pastaschelpen op met de saus.

  7. Verdeel de pastaschelpen over de ovenschotels.

  8. Rasp wat Parmezaanse kaas over de schelpen en gratineer 5 à 10 min in de oven.