Allergenen

Schaaldieren , Eieren , Gluten , Pindanoten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Doe de glasnoedels in een kom en overgiet met kokend water. Wacht tot ze zacht worden en giet het vocht weg.

  2. Pel de rode ui en look en snipper alles fijn. Snij de lente-ui fijn, hak de pindanoten grof en hou beide apart. Snij de chilipeper in schijfjes (met of zonder zaadjes). Schil de gember en rasp fijn.

  3. Snij de kip in fijne reepjes en kruid met cayennepeper, peper en zout. Pel de gamba’s, laat de kop eraan, verwijder het darmkanaal en kruid met dezelfde kruidenmengeling als de kip.

  4. Klop de eieren los, kruid met peper en zout en zet ze binnen handbereik.

  5. Verhit een wokpan met arachideolie, kleur de gamba’s daarin, haal ze uit de pan en hou apart. Bak de stukjes kip en hou apart.

  6. Verhit opnieuw 3 el olie in de wokpan. Roerbak de rode ui, chilipeper en look. Voeg de glasnoedels toe en blijf voortdurend roeren. Voeg de vissaus en ketjap al roerend toe. Meng de sojascheuten en stukjes kip onder de noedels.

  7. Duw alles aan 1 kant van de wokpan en giet de losgeklopte eieren in het vrijgekomen deel. Laat stollen en roer alles door elkaar.

  8. Neem de wokpan van het vuur en verfris de pad thai met limoensap. Schik de gamba’s op de pad thai zodat ze mooi warm worden.

  9. Werk af met de versnipperde lente-ui, gehakte pindanoten en gebakken uitjes. Serveer direct.