Panna cotta met zoethout en bessen

6Zoet30minPrint
Ingrediƫnten
  • 5 dl Spar room
  • 75 g suiker
  • 5 dl Griekse yoghurt
  • 4 blaadjes gelatine
  • 2 dl gemengde bosvruchten
  • 1 stok zoethout
Recept

1. Giet de bosvruchten in een kom en bestrooi met de helft van de suiker. Laat rusten.
2. Week de gelatineblaadjes in koud water.
3. Giet een scheutje room in een klein pannetje en verwarm. Los de geweekte gelatineblaadjes erin op. Roer de rest van de suiker erdoor tot alles opgelost is.
4. Voeg de warme room bij de koude room en meng goed. Giet de room over de yoghurt en schep goed door elkaar.
5. Verdeel de bessen over de bodem van 6 glazen en schenk de panna cotta erover. Plaats minstens 5 uur op een koele plaats.
6. Werk af met vers geschaafd zoethout.

< naar recepten