Eieren , Melk en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Leg een stuk bakpapier op de bakplaat of vet de bakplaat lichtjes in met olie.
-
Verwarm de melk met de boter en het zout in een pan tot net onder het kookpunt.
-
Haal van het vuur.
-
Zeef het tapiocazetmeel boven de kom van de keukenrobot.
-
Giet de hete melk op het tapiocazetmeel en laat goed kneden. Je bekomt een vreemd, vlokkerig mengsel, maar dat is de bedoeling.
-
Voeg de kaas toe aan het mengsel. Voeg ook kruiden naar keuze toe.
-
Doe het ei er als laatste bij en blijf kneden.
-
Kneed net zolang tot de structuur van een glad, stevig deeg bekomen wordt.
-
Vet je handen in met wat olie, maak van het plakkerige deeg balletjes ter grootte van een golfbal en leg ze op de bakplaat.
-
Bak ze in ± 20 min gaar in de voorverwarmde oven. De pão de queijo blijven licht van kleur. Ze zijn klaar wanneer de onderkant licht gebruind is.