Pho van kip
Ingrediënten
- 1,3 kg kippendijen
- 3 wortels
- 4 uien
- 10 cm gember
- 1 l bouillon
- 1 kaneelstokje
- 3 steranijs
- 6 kruidnagels
- 60 ml vissaus
- 2 el bruine suiker
- 250 g rijstnoedels
- 100 g sojascheuten
- koriander
- munt
- 1 rode chilipeper
- 3 sjalotten
- 40 ml rijstazijn
- 1 kl suiker
- 1 kl zout
- sriracha
- limoen
Recept
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Basisbouillon: snij 3 uien ongepeld in kwarten, 4 cm gember in de lengte doormidden en de wortels in grove stukken.
- Schik samen met de kip in een ovenschaal. Kruid flink met versgemalen zwarte peper en zeezout. Zet 30 min in de voorverwarmde oven.
- Doe de kip, de groenten, de gember en het braadvocht in een grote soeppot en overgiet met 3 l koud water. Breng langzaam aan de kook op een laag vuur onder deksel.
- Roer niet, zo blijft de bouillon helder. Laat 1 u 30 min sudderen.
- Zeef de basisbouillon en hou de kippendelen opzij.
- Verwijder het vet en de beentjes van de kip en trek het vlees in stukjes.
- Afwerking: snij de pepers in fijne ringetjes en verwijder de zaadjes als je niet van pikant houdt.
- Snij de sjalotjes in plakjes en doe samen met de pepertjes in een kommetje. Bestrooi met suiker en zout en overgiet met rijstazijn. Laat 1 u rusten.
- Bouillon: snij 1 ongeschilde ui en 5 cm gember middendoor. Voeg samen met de vissaus, steranijs, kaneel, kruidnagel en suiker bij 1 l van de basisbouillon. Laat 30 min zachtjes sudderen zonder deksel en zeef daarna.
- Pho: kook de rijstnoedels 1 min in ruim water en verdeel over de kommen.
- Verdeel de kip erover en overgiet met kokende bouillon.
- Werk af met sojascheuten, verse kruiden en de zoetzure chilisjalotjes.
- Serveer met sriracha en limoenpartjes.
Delen