Paprika-appelsoep met smeerkaas en brie

4Geen vlees/vis30minPrint
Ingrediënten
  • 4 rode paprika’s
  • 2 Elstar appelen
  • 1 ui
  • 2 kl paprikapoeder
  • 1 l filet mignon
  • 100 g smeerkaas
  • 100 g Spar brie
  • ½ potje verse bieslook
  • Spar melkerijboter
Recept
  1. Verwijder de zaadjes en steelaanzet van de rode paprika’s. Snij het vruchtvlees in blokjes.
  2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in blokjes.
  3. Pel de ui en snipper fijn.
  4. Verhit de boter in een kookpot. Bak de ui glazig. Voeg de paprika’s toe en roerbak 3 min.
  5. Voeg de appelblokjes en het paprikapoeder toe en roer om.
  6. Blus met de groentebouillon. Breng aan de kook. Laat 20 min rustig koken.
  7. Snij de korst van de brie en snij in blokjes.
  8. Verdeel de blokjes over 4 soepborden.
  9. Snipper de bieslook fijn.
  10. Voeg de smeerkaas toe aan de soep en mix fijn.
  11. Kruid met zwarte peper en zout.
  12. Verdeel de hete soep over de borden. Werk af met gesnipperde bieslook.
< naar recepten