Paprika-appelsoep met smeerkaas en brie PT30M 4 porties 100 g Spar brie 1 l groentebouillon 100 g smeerkaas 1 potje vers bieslook 2 kl paprikapoeder 4 rode paprika 2 Elstar appelen 1 ui Spar boter

Paprika-appelsoep met smeerkaas en brie

c2620696f738fcde89274b8a38bb4bfc2bcba5055e1b1d6f1a18cbb6c77c272c.jpg

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwijder de zaadjes en steelaanzet van de rode paprika’s. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in blokjes.

  3. Pel de ui en snipper fijn.

  4. Verhit de boter in een kookpot. Bak de ui glazig. Voeg de paprika’s toe en roerbak 3 min.

  5. Voeg de appelblokjes en het paprikapoeder toe en roer om.

  6. Blus met de groentebouillon. Breng aan de kook. Laat 20 min rustig koken.

  7. Snij de korst van de brie en snij in blokjes.

  8. Verdeel de blokjes over 4 soepborden.

  9. Snipper de bieslook fijn.

  10. Voeg de smeerkaas toe aan de soep en mix fijn.

  11. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Verdeel de hete soep over de borden. Werk af met gesnipperde bieslook.