Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Schil de appelen, haal het klokhuis eruit en snij ze in fijne schijfjes.
-
Besprenkel de appelschijfjes met armagnac en laat rusten.
-
Smelt de boter op een zacht vuur; verwijder het schuim dat zich aan de oppervlakte heeft gevormd.
-
Bekleed de springvorm met bakpapier.
-
Meng de zeste en de vanillesuiker door de appel. Bestrooi met wat poedersuiker.
-
Bestrijk de vellen filodeeg per 3 stuks met gesmolten boter en bestrooi met poedersuiker.
-
Leg 3 vellen op elkaar in de taartvorm. Laat de randen erover hangen.
-
Schik een laag appelplakjes op de bodem en leg er nogmaals 3 beboterde en gesuikerde vellen deeg op, ga verder met appelplakjes.
-
Herhaal met de resterende ingrediënten en eindig met een laag deeg.
-
Vouw de overtollige randen nonchalant naar binnen.
-
Overgiet met de resterende boter en bestrooi met suiker.
-
Bak de taart goudbruin in 20 min. Dek af met aluminiumfolie en laat nog 15 min in de oven bakken.