Vissoep met pastis

4Vis60minPrint
Ingrediënten
  • 1 zak diepvries zeevruchten
  • 100 g Spar Fresh Selection grijze garnalen
  • 200 g verse zalm
  • 200 g roodbaarsfilet
  • 2 uien
  • 1 venkel
  • 1 wortel
  • 1 rode paprika
  • 1 000 ml visbouillon
  • 2 teentjes look
  • 1 bouquet garni
  • 100 ml pastis
  • 1 blik tomatenpassata
  • 2 eetlepels tomatenconcentraat
  • wat Spar olijfolie
Recept

1. Reinig de groenten. Pel de uien en snij in fijne repen. Reinig de venkel, schraap de wortel en spoel de paprika. Snij de paprika in 2 en verwijder de zaadlijsten. Snij de venkel, wortel en paprika in fijne repen.
2. Stoof de groenten aan in olijfolie. Voeg de lookteentjes en het bouquet garni toe. Giet de pastis erbij en flambeer. Blus met de visbouillon. Voeg tomatenpassata en –concentraat toe. Roer door elkaar en breng aan de kook. Laat 15 minuten trekken. Verwijder het bouquet garni.
3. Snij de zalm en roodbaarsfilet in grove dobbelstenen en voeg toe aan de bouillon. Voeg ook de zeevruchten toe. Laat 15 minuten garen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout naar smaak.
4. Schep de vissoep uit in diepe borden en strooi de grijze garnalen erover.
5. Lekker met stukjes fijngesneden stokbrood gebakken in olijfolie en bestreken met rouille (een getomateerde knoflooksaus).

< naar recepten