Vissoep

4Vis30minPrint
Ingrediënten
  • 150 g Spar Fresh Selection grijze garnalen
  • 125 g gepelde en gereinigde scampi’s
  • 250 g Spar Fresh Selection mosselen
  • 100 g schelvishaasjes
  • 100 g tongfilets, opgerold
  • 100 g zalmfilet
  • 100 g kabeljauwhaasje
  • 1 tomaat
  • ¼ wit van prei
  • ¼ selder
  • 1 grote ui
  • 1 liter visfumet
  • 4 eetlepels gehakte peterselie
  • 4 eetlepels gehakte bieslook
  • 4 eetlepels gehakte basilicum
Recept

1. Reinig de prei en de selder en snij in gelijke stukken. Pel de tomaat, verwijder de pitjes en snij in kleine blokjes. Pel de ui en snipper fijn.
2. Breng de visfumet aan de kook en voeg de verschillende groenten (behalve de tomaat) toe. Kruid goed met peper en zout.
3. Verminder het vuur eenmaal de visfumet kookt. Voeg de verschillende stukken vis en schaaldieren (behalve de garnalen) toe. Laat 10 minuten trekken op een zacht vuur.
4. Voeg net voor het opdienen de tomaatblokjes, de garnalen en de verschillende kruiden toe.
5. Proef en kruid bij indien nodig.

< naar recepten