Pissaladière

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Deeg: meng de lauwe melk met de gist.

  2. Doe de bloem in een keukenrobot, voeg de lauwe melk met de opgeloste gist, een snuifje zout en scheutje olijfolie erbij. Laat kneden met een deeghaak op trage snelheid. Zo krijg je een mooie bol deeg.

  3. Leg de bol deeg in een met bloem bestuifde kom. Dek af met plasticfolie. Laat 30 min rijzen.

  4. Verdeel in 4 gelijke porties en laat 15 min rijzen op een bakplaat met handdoek erop.

  5. Topping: pel de uien en snij in ringen. Pel de look en snij fijn. Snipper de tijm en oregano fijn. Stoof de uien aan in een scheutje hete olijfolie. Laat op laag vuur traag garen tot een soort compote. Kruid met fijngesnipperde look, tijm en oregano.

  6. Snij de olijven in grove stukken.

  7. Afwerking: bestuif je werkblad met bloem.

  8. Verwarm de oven voor op 220°C.

  9. Duw met je vingers elke portie gerezen deeg uit tot een cirkelvormige lap van 15 cm diameter. Leg ze op een bakplaat.

  10. Verdeel de uiencompote over de kleine pizza's.

  11. Schik de ansjovisreepjes in ruitmotief erop. Strooi de olijven erover. Besprenkel met olijfolie.

  12. Bak 10 min af in de voorverwarmde oven.

  13. Werk af met rucola en een scheutje olijfolie.