Pita met kip, guacamole, geroosterde bloemkool en kikkererwten

8Wild/Gevogelte60minPrint
Ingrediënten
  • 3 rijpe avocado’s
  • 1 kipfilet
  • 2 teentjes look
  • 2 eetlepels Boni Selection olijfolie
  • 2 eetlepels water
  • verse koriander
  • snuifje zout
  • ½ koffielepel komijn
  • sap van 1 limoen
  • 1 doosje Spar convenience bloemkoolroosjes
  • 4 eetlepels kikkererwten
  • 1 koffielepel curry
  • snuifje cayennepeper
  • Boni Selection olijfolie
  • 8 Spar pita’s
  • zure room
Recept

1. Week de kikkererwten in een dubbel volume aan water gedurende 1 nacht. Haal ’s anderendaags uit het water.
2. Leg de bloemkoolroosjes en uitgelekte kikkererwten op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met currypoeder.
3. Rooster ze gedurende 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Schud alles eens goed door en rooster opnieuw een 10-tal minuten of tot alles een goudgele kleur heeft of krokant is.
4. Guacamole: snij de avocado’s doormidden, verwijder de pit en lepel al het vruchtvlees uit de schil. Pureer met een vork. Besprenkel met limoensap tegen verkleuring en kruid met peper en zout en verse fijngehakte koriander. Zet opzij in de koelkast.
5. Bak de kipfilet aan in een hete pan, zodat hij een korstje krijgt. Laat verder garen. Snij de gebakken kipfilet in fijne stukjes.
6. Warm de pitabroodjes op zoals vermeld op de verpakking. Snij ze niet door.
7. Haal de bloemkoolroosjes en kikkererwten uit de oven.
8. Besmeer elk pitabroodje met guacamole. Schik de kippenstukjes, de bloemkool en de kikkererwten erop.
9. Werk af met fijngesnipperde koriander en een lepeltje zure room.

< naar recepten