Plat brood met gegrilde groenten en pistachesalsa

Plat brood met gegrilde groenten en pistachesalsa

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Zeef de bloem met het bakpoeder boven een grote kom. Voeg de suiker, de yoghurt, 1 eetlepel olie en het zout toe. Voeg het lauw water toe en meng tot een zacht deeg. Kneed goed tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in 6 stukken, rol er bolletjes van en bestrijk ze met olie. Laat 2 uur rusten onder een doek.

  2. Pel de look en snipper fijn. Smelt de geklaarde boter en roer de looksnippers erdoor.

  3. Salsa: doe de ingrediënten voor de pistachesalsa in de blender en mix tot een gladde pasta. Voeg, indien te dik, wat water toe. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Gegrilde groenten: snij de courgette in plakjes. Snij het vruchtvlees van de paprika’s in brede repen. Pel de ui en snij in partjes. Leg de groenten door elkaar op een bakplaat.

  5. Besprenkel de groenten met olijfolie en bestrooi met Provençaalse kruiden, versgemalen zwarte peper en zeezout.

  6. Zet onder een hete grill en laat garen; schep regelmatig om.

  7. Verwarm de oven voor op 250°C samen met een bakplaat.

  8. Rol de deegbolletjes dun uit op een met bloem bestoven werkblad en smeer in met gesmolten geklaarde boter.

  9. Smeer de bakplaat in met olie en leg het brood op de hete bakplaat.

  10. Plaats bovenaan in de oven tot de broden opblazen en goudbruin kleuren.

  11. Serveer onmiddellijk met de gegrilde groenten en pistachesalsa.