Pompelmoes-citroenreep

Pompelmoes-citroenreep

Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kruimelbodem

    Verwarm de oven voor op 175°C (boven- en onderwarmte).

  2. Roer de suiker door de bloem en kneed de boter, het merg van de vanillestok en een snuifje zout erdoor.

  3. Bekleed een bakvorm met bakpapier. Duw het deeg in de bakvorm zodat het overal gelijk ligt.

  4. Zet 25 à 30 min in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat wat afkoelen.

  5. Vulling

    Klop de eieren met de suiker, bloem, zeste van pompelmoes en 120 ml pompelmoessap tot een glad beslag.

  6. Giet het beslag op de nog lauwwarme koekjesbodem. Zet 25 min in de oven. Verlaag de temperatuur na 25 min naar 160°C en laat nog 15 min bakken.

  7. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  8. Haal de koek uit de bakvorm. Snij in 10 rechthoekige gebakjes en bestrooi met poedersuiker.