Pompoengroentesoep met pistou

Pompoengroentesoep met pistou

Allergenen

Selder en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pistou: ontvel de tomaat, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in stukken. Pel de teentjes look en snij fijn. Doe de tomaatstukken met de look, Parmezaanse kaas en basilicum in de keukenmachine. Voeg olijfolie toe en laat draaien tot je een soort van pesto bekomt. Kruid met peper en zout.

  2. Schil de wortel, aardappel, koolrabi en pompoen. Spoel de prei en courgette.

  3. Snij de wortel, aardappel, pompoen en courgette in brunoise. Snij de selderstengel en prei in plakjes.

  4. Giet de blikjes bonen uit en spoel na.

  5. Verwarm een scheut olijfolie in een ruime kookpot. Stoof de groenten en kruiden hierin kort aan. Overgiet met 1,5 liter water en voeg 2 bouillonblokjes toe. Breng aan de kook. Draai het vuur lager en voeg na 20 minuten de pasta toe. Laat garen. Voeg de witte en groene boontjes toe en zet het vuur uit. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.

  6. Serveer de soep met de pistou ernaast. Zo kan je de gewenste hoeveelheid naar eigen smaak door je soep scheppen.