Selder en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de wortelen, knolselder en koolrabi. Snij ze in kleine dobbelsteentjes. Snij ook de selder en venkel fijn.
-
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een ruime pan en stoof de uisnippers hierin glazig. Voeg wortel, selder, koolrabi, knolselder en venkel toe en roerbak 5 minuten.
-
Overgiet met 1,6 liter kokend water. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Laat 15 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn.
-
Voeg de erwtjes en witte bonen toe en laat nog 1 minuut doorkoken.
-
Blancheer voor de pesto de basilicumblaadjes kort. Dep ze droog en doe samen met de look en 1 dl olijfolie in de keukenmachine. Pureer en breng op smaak met peper en zout.
-
Verdeel de soep over voorverwarmde borden. Serveer met een lepel pesto. Bestrooi met croutons en werk af met Parmezaanschilfers.