Soep au pistou

6Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediƫnten
  • 1 fijngesnipperde grote ui
  • 2 winterwortelen
  • 2 selderstengels
  • 1 kleine venkelknol
  • 250 g koolrabi
  • 250 g knolselder
  • 140 g Spar diepvrieserwtjes
  • 1 Spar bokaal grote witte bonen
  • Spar olijfolie
  • 1 grote bos basilicum
  • 1 teentje look
  • parmezaanschilfers
  • 1 zakje soepcroutons natuur
Recept

1. Schil de wortelen, knolselder en koolrabi. Snij ze in kleine dobbelsteentjes. Snij ook de selder en venkel fijn.
2. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een ruime pan en stoof de uisnippers hierin glazig. Voeg wortel, selder, koolrabi, knolselder en venkel toe en roerbak 5 minuten.
3. Overgiet met 1,6 liter kokend water. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Laat 15 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn.
4. Voeg de erwtjes en witte bonen toe en laat nog 1 minuut doorkoken.
5. Blancheer voor de pesto de basilicumblaadjes kort. Dep ze droog en doe samen met de look en 1 dl olijfolie in de keukenmachine. Pureer en breng op smaak met peper en zout.
6. Verdeel de soep over voorverwarmde borden. Serveer met een lepel pesto. Bestrooi met croutons en werk af met Parmezaanschilfers.

< naar recepten