Quiche met kippenwit, abrikoos en prei

Quiche met kippenwit, abrikoos en prei

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de prei grondig en snij het wit van de prei in fijne ringen.

  2. Snij de kipfilet in kleine, gelijke stukken.

  3. Pel de ui en snij eveneens in kleine stukjes. Stoof de ui, prei en kip goed aan en kruid met peper en zout.

  4. Verwijder de pit uit de abrikozen en snij in kleine stukken.

  5. Rol het bladerdeeg uit in een beboterde en bebloemde taartvorm. Vul met de gestoofde prei, ui en kip. Strooi de abrikoosstukjes erover.

  6. Meng de room met de eieren en klop los. Giet over de gevulde taartbodem.

  7. Bak de quiche af gedurende ± 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

  8. Laat de quiche licht afkoelen en snij in stukken.

  9. Tip: de verse abrikozen kan je eventueel vervangen door gedroogde exemplaren.