Quiche met Rodenbach en fijne kruiden en witlofgarnalenslaatje PT45M 4 porties 230 g Spar bladerdeeg 4 Spar eieren 1 dl Boni room 2 dl Rodenbach 3 eetlepels groene kruiden 1 stronk witlof 250 g Spar gepelde garnalen bieslookdressing

Quiche met Rodenbach en fijne kruiden en witlofgarnalenslaatje

919ff3c39ae3fef2fab06231ebbeb2acec36e170eb1689727986eecdbd8f9033.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.

  2. Schik het bladerdeeg met het bijhorende bakpapier in de rechthoekige cakevorm.

  3. Druk goed aan en prik de bodem in met een vork.

  4. Schik een extra vel bakpapier op het bladerdeeg en vul de vorm met bakparels.

  5. Bak 15 min blind in de voorverwarmde oven.

  6. Mix de Rodenbach met de room en eieren.

  7. Hak de groene kruiden, voeg toe en kruid met peper en zout.

  8. Haal de vorm uit de oven en verwijder de bakparels en bovenste laag bakpapier.

  9. Giet het eierbeslag in de vorm. Zet opnieuw in de oven en bak gedurende 15 min.

  10. Snij de witlofblaadjes in kleinere stukjes.

  11. Haal de quiche uit de oven en werk af met de witlofblaadjes en garnalen.

  12. Besprenkel met bieslookdressing.