Raapjessoep met krokante pancetta

ec1dac7de151a95f0c4265554e92e4a86ba375c56ab67904337ce7d8e1932172.jpg

Allergenen

Selder en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Was de raapjes, verwijder de steelaanzet en snij ze in stukken. Schil de knolselder en snij in stukken. Pel de ui en hak fijn.

  2. Rits de tijmnaaldjes los van de steeltjes en hou apart.

  3. Bak de pancetta krokant in olijfolie. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Smelt een klontje boter in dezelfde pan en voeg de ui, tijmsteeltjes en laurierblaadjes toe. Laat de ui goudbruin stoven. Voeg raapjes en knolselder toe. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook.

  5. Laat raapjes en knolselder garen. Verwijder de laurierblaadjes en tijmsteeltjes en pureer de soep. Breng verder op smaak met peper en zout. Roer de helft van de tijmnaaldjes erdoor.

  6. Verdeel de soep over de borden.

  7. Werk af met een scheut room en plakjes krokante pancetta. Bestrooi met de rest van de tijmnaaldjes.