Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Ingrediënten: 100.0 g dessertrijst 120.0 g suiker snuifjes zout 1.0 vanillestokken 1.0 kaneelstokjes 0.7 l Boni Selection volle melk
Zet de rijst, melk, het snuifje zout, de vanille- en kaneelstok en de suiker op en laat op een zacht vuur koken.
-
Ingrediënten: 30.0 g vanillepuddingpoeder 0.3 l Boni Selection volle melk
Meng de rest van de melk en het puddingpoeder samen.
-
Voeg de melk met puddingpoeder toe aan de gare rijst.
-
Roer verder op een zacht vuurtje tot alles dikker wordt.
-
Laat de rijstpap wat afkoelen en verwijder de kaneel- en vanillestok.
-
Ingrediënten: 2.0 eieren
Scheid de eieren en roer de eidooiers onder de lauwe rijstpap.
-
Ingrediënten: klontjes boter bloem
Smeer de glazen bakvorm in met boter en bestrooi met wat bloem. Bekleed de vorm met het kruimeldeeg.
-
Ingrediënten: 1.0 vel Herta kruimeldeeg
Leg een vel bakpapier op het deeg en vul met bakparels. Bak het deeg 15 min ‘blind’ in een oven op 175°C.
-
Haal de bakvorm uit de oven. Verwijder het bakpapier en de bakparels.
-
Ingrediënten: 2.0 eieren 1.0 el suiker
Klop het eiwit op met suiker en meng onder de rijstpap.
-
Giet de rijstpap in de taartvorm en bak 20 min in de voorverwarmde oven van 175°C.
-
Afwerking
Ingrediënten: 3.0 eidooiers 3.0 eetlepels melk 3.0 el suiker
Haal de taart uit de oven en overgiet met een losgeklopte mengeling van eidooiers, suiker en melk.
-
Bak nog ± 10 min verder.
-
Haal uit de oven en laat afkoelen alvorens aan te snijden.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtSchrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven