Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Zet de rijst, melk, het snuifje zout, de vanille- en kaneelstok en de suiker op en laat op een zacht vuur koken.

  2. Meng de rest van de melk en het puddingpoeder samen.

  3. Voeg de melk met puddingpoeder toe aan de gare rijst.

  4. Roer verder op een zacht vuurtje tot alles dikker wordt.

  5. Laat de rijstpap wat afkoelen en verwijder de kaneel- en vanillestok.

  6. Scheid de eieren en roer de eidooiers onder de lauwe rijstpap.

  7. Smeer de glazen bakvorm in met boter en bestrooi met wat bloem. Bekleed de vorm met het kruimeldeeg.

  8. Leg een vel bakpapier op het deeg en vul met bakparels. Bak het deeg 15 min ‘blind’ in een oven op 175°C.

  9. Haal de bakvorm uit de oven. Verwijder het bakpapier en de bakparels.

  10. Klop het eiwit op met suiker en meng onder de rijstpap.

  11. Giet de rijstpap in de taartvorm en bak 20 min in de voorverwarmde oven van 175°C.

  12. Afwerking

    Haal de taart uit de oven en overgiet met een losgeklopte mengeling van eidooiers, suiker en melk.

  13. Bak nog ± 10 min verder.

  14. Haal uit de oven en laat afkoelen alvorens aan te snijden.