Salade niçoise

4Vis30minPrint
Ingrediënten
  • 4 Spar eieren
  • 100 g prinsessenboontjes
  • 4 el Boni Selection ontpitte zwarte olijven
  • 1 zakje Spar slamix
  • 4 tomaten
  • 1 rode ui
  • 2 blikjes Boni Selection tonijn op olie
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 kl Boni Selection mosterd
  • 1 blik gezouten ansjovisfilets
  • verse basilicum
Recept
  1. Kook de eieren half hard in 7 à 8 min.
  2. Blancheer de boontjes in gezouten kokend water. Spoel de boontjes daarna direct met ijskoud water zodat ze mooi groen blijven.
  3. Dressing: giet de olie uit de blikjes tonijn in een potje. Voeg de mosterd en de rode wijnazijn bij de olie. Kruid met peper en zout en meng tot een vinaigrette.
  4. Verdeel de sla op een groot bord.
  5. Pel de eieren en snij in twee. Verdeel over de salade.
  6. Verdeel ook de tonijn en de boontjes over de salade.
  7. Snij de tomaten in stukken en schik op de salade.
  8. Pel de rode ui en snij in dunne ringen. Verdeel over de salade.
  9. Werk de salade af met de olijven en gezouten ansjovisfilets.
  10. Besprenkel de salade met de dressing en werk af met een paar blaadjes basilicum.
< naar recepten