Salade van parelcouscous met geroosterde groenten

Vis , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Verwijder de steelaanzet van de paprika’s, snij in 4 en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees van de verschillende paprika’s in blokjes.
-
Spoel de courgette en aubergine en snij in blokjes. Pel de ui en snij in fijne partjes.
-
Leg de groenten door elkaar op een bakplaat. Besprenkel royaal met olijfolie, kruid met peper, zout, gerookt paprikapoeder en komijn. Rooster 30 min in de voorverwarmde oven.
-
Pluk de blaadjes basilicum en peterselie en snipper fijn.
-
Rooster de pijnboompitten tot ze licht kleuren in een droge koekenpan.
-
Snij de olijven in plakjes. Snij de feta in kleine blokjes.
-
Kook de parelcouscous gaar in licht gezouten water, giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.
-
Schep de geroosterde groenten, olijven, kappertjes en feta door de parelcouscous, breng op smaak met olijfolie, zeste en sap van citroen. Bestrooi met verse kruiden en pijnboompitten. Serveer op kamertemperatuur.