Saliepolenta met spruiten, paddenstoelen en lamskoteletjes PT30M 4 porties 8 lamskoteletjes 1 l groentebouillon 250 g polenta 200 g spruiten 150 g champignonmix 100 g Parmezaanse kaas klontje Spar boter 2 el salie 2 el Boni olijfolie

Saliepolenta met spruiten, paddenstoelen en lamskoteletjes

76c2088881bfdc697c4aa5464cb72856080b1193d4f357d15d64804c6e1ece14.jpg

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Verwijder de buitenste bladeren van de spruitjes. Leg de spruiten op een ovenplaat en meng met olijfolie, zout en peper naar smaak. Borstel de mengeling van paddenstoelen schoon en meng met de spruiten.

  3. Laat de groenten gedurende 20 à 25 minuten roosteren tot ze bruin beginnen te kleuren.

  4. Breng de groentebouillon aan de kook, verlaag de temperatuur en voeg de polenta toe. Laat de polenta gedurende 3 minuten onder constant roeren stollen.

  5. Snij de salie fijn. Haal de pan van het vuur en roer de Parmezaanse kaas en de salie door de polenta. Voeg zout en peper toe naar smaak.

  6. Smelt een klontje boter in een hete pan. Kruid de lamskoteletjes met peper en zout. Bak de koteletjes gaar en rosé in de hete, gesmolten boter.

  7. Verdeel de polenta over de borden en bedek met de groenten.

  8. Tip: laat de warme polenta na het koken verder stollen in kleine kommetjes, draai ze voor het serveren om en je hebt mooie vormpjes.