Samosa met komkommer raita

Samosa met komkommer raita

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Raita: schil de komkommer, verwijder de zaadjes en rasp het vruchtvlees. Bestrooi met zout en knijp het teveel aan vocht eruit. Snipper de munt fijn. Meng de yoghurt en munt door de komkommer. Breng verder op smaak met komijn, cayennepeper en zout.

  2. Pel de ui en het teentje look. Snipper beide fijn. Verhit een scheutje olie in de wok en roerbak de uisnippers. Voeg de looksnippers en de eetlepel specerijen eraan toe. Laat 2 minuten bakken en daarna afkoelen.

  3. Pluk de blaadjes koriander en basilicum. Snipper fijn. Meng het uimengsel en de verse kruiden door het gehakt. Breng op smaak met zeezout.

  4. Snij de vellen brickdeeg in 3 repen.

  5. Leg een driehoek vulling aan de onderkant van een reep brickdeeg en vouw tot een pakketje zoals aangegeven op de verpakking.

  6. Klop de eidooier los met een eetlepel water.

  7. Bestrijk de laatste omslag met losgeklopt ei om stevig vast te lijmen. Leg de gevulde driehoekjes op boterpapier.

  8. Bak ze goudbruin en gaar op 180°C in frituurolie.

  9. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met de raita.