Saus bolognaise ‘maison’

Saus bolognaise ‘maison’

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwijder de draadjes van de selderstengels en snij ze tegendraads heel fijn.

  2. Pel de teentjes look en snij doormidden. Verwijder het hart en snij heel fijn. Pel de uien en snipper fijn.

  3. Verwarm de olijfolie en roerbak hierin het gehakt tot het rul is. Voeg de geraspte wortelen, selder, uien en look toe. Giet de tomatenblokjes, gepelde tomaten en passata erbij. Stoof op een laag vuurtje.

  4. Voeg takjes tijm, laurier en oregano toe. Breng op smaak met versgemalen peper en zeezout. Laat op een zacht vuurtje verder sudderen gedurende 4 uur. Schep regelmatig om (elke 10 à 15 minuten ongeveer).

  5. De saus is klaar als de geraspte wortelen volledig 'gesmolten' en dus verdwenen zijn.

  6. Bestrooi met verse, in stukjes gescheurde basilicumblaadjes en serveer met pasta naar keuze.