Scampiballetjes met volkoren rijst en groene kruiden

Schaaldieren. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Kook de volkoren rijst zoals vermeld op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
-
Reinig de groenten en kruiden.
-
Pel de scampi’s, verwijder het darmkanaal en hak fijn. Zet koel.
-
Snij de champignons en sjalotten heel fijn. Stoof ze aan in wat boter en laat 5 minuten verder stoven. Laat afkoelen.
-
Meng de gekookte rijst, scampitartaar en champignonmengeling tot een homogene massa. Voeg 2 losgeklopte eieren toe. Meng de gehakte basilicum en koriander eronder. Kruid met peper en zout. Vorm kleine balletjes van 4 cm diameter.
-
Rol de balletjes in wat bloem. Wentel in losgeklopt eiwit en rol door de panko.
-
Laat 2 uur opstijven in de koelkast.
-
Steek kleine rondjes uit de ijsbergsla. Pluk nog enkele mooie basilicumblaadjes.
-
Frituur de scampiballetjes gedurende ± 4 minuten in heet frituurvet van 180°C.
-
Schik de balletjes in een schaaltje op een rondje ijsbergsla. Werk af met een basilicumblaadje.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven