Allergenen

Schaaldieren , Vis en Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Tomaat-garnaal

    Verwijder de steeltjes van de tomaten en snij in één draaiende beweging ook het taaie stuk kegelvormig vanonder het steeltje uit.

  2. Breng een grote pot water aan de kook om de tomaten te ontvellen (= emonderen). Maak een kruisje in de tomaten en dompel ze 12 à 15 tellen onder in kokend water.

  3. Laat direct schrikken in koud water en verwijder het vel. Snij de ‘hoedjes’ van de tomaten af.

  4. Haal met een koffielepel de pitjes uit de tomaten en snij voorzichtig de tussenstukken weg tot ze mooi uitgehold zijn. Kruid de binnenkant met peper en zout, en zet ze omgekeerd.

  5. Meng de garnalen in een kom met 1 el mayonaise. Roer voorzichtig om; het is voldoende als er een dun laagje om zit. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap. Vul de uitgelekte tomaten op met de garnalen.

  6. Bestrijk de buitenkant van de tomaten met een drupje olie om ze mooi te laten blinken.

  7. Zet koel tot serveren.

  8. Mimosa eitjes

    Kook de eieren hard en laat ze schrikken en afkoelen in koud water.

  9. Pel ze voorzichtig en snij ze met een scherp mes overlangs middendoor.

  10. Haal het eigeel eruit en doe samen met de mayonaise en mosterd in het hakmolentje. Kruid met cayennepeper en zout en mix glad.

  11. Snipper enkel sprietjes bieslook heel fijn en meng door het eigeel.

  12. Schep het eigeelmengsel in een spuitzak met gekarteld mondje en vul de eiwithelften ermee. Werk af met een spriet bieslook.

  13. Perzik met tonijn

    Laat de perziken met de bolle zijde naar boven uitlekken.

  14. Laat de tonijn uitlekken.

  15. Prak de tonijn met een vork en schep wat mayonaise erdoor. Zorg ervoor dat het niet te vochtig wordt.

  16. Breng op smaak met mosterd, ketchup en tabasco en vul de perziken ermee.

  17. Gekookte beenham met asperges

    Snij de ham in 2.

  18. Rol enkele asperges in een plak ham.

  19. Charentais meloen met gedroogde ham

    Snij de meloen in 2 en verwijder de pitjes. Snij elke helft daarna in 4. Snij het vruchtvlees los, maar laat liggen in de schil.

  20. Leg over elk meloenstukje een sneetje gedroogde ham.

  21. Koude schotel samenstellen

    Trek de blaadjes van de kropsla los, spoel en zwier droog. Beleg de bodem van de schotel met de losse blaadjes.

  22. Schik de warm gerookte zalm, gerookte heilbot en zalm op de sla.

  23. Verdeel de tomaat-garnaal, mimosa eitjes, perzik met tonijn, aspergerolletjes, meloenpartjes, erwtjes en worteltjes over de schotel.

  24. Werk af met wat fijngesnipperde peterselie en plukjes waterkers.