Shorabit fawakih al bahar, zeevruchtensoep uit Gaza

Shorabit fawakih al bahar, zeevruchtensoep uit Gaza

Allergenen

Schaaldieren , Vis en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de look en duw door de lookpers. Pel de ui en snij in fijne reepjes. Bak goudbruin in olijfolie, voeg de looksnippers toe en laat even meebakken.

  2. Snij de chilipepers fijn.

  3. Verwarm 3 el olijfolie in een grote pot en roer de bloem er met een garde door. Voeg de visfond en 2 bokalen water beetje bij beetje toe tot een licht gebonden soep.

  4. Voeg de uien, look en chilipeper toe en kruid met peper, kruidnagel, kaneel en zout.

  5. Bak de sint-jakobsnoten kort aan in hete olijfolie.

  6. Spoel de vongoleschelpen grondig. Doe in een pot met aanhangend vocht en stoom ze open.

  7. Breng de soep aan de kook, voeg scampi’s en gamba’s toe. Draai het vuur uit als ze net gaar zijn en voeg dan de vongole en sint-jakobsnoten toe.

  8. Breng op smaak met een kneepje citroensap en werk af met basilicumblaadjes.